Mästerverket av Ulrik Lundström

När jag började spela fiol så hade jag precis blivit introducerad av violinisterna på Göteborgsoperan. Dem hade spelat fantastiskt fint under en musikal vi var och såg och det var liksom det som fick mig att från första början bli intresserad. Det hela fortsatte genom att jag köpte Violinisten 1 – en fantastisk notbok skriven av Ulrik Lundström med en hel rad fantastiska låtar i. Dessutom så finns det nu Violinisten 1 – ny upplaga som jag såklart planerar att köpa. Del 1 av violinskolan kan med andra ord sätta fart direkt och dessutom så finns låtarna som är med just nu också gratis att lyssna på via Spotify.

Det är fantastiskt att ta hjälp

Ja, utav både böcker, människor och av att känna sin egen motivation genom inspiration. Det är kul att exempelvis gå på musikal eller någon livespelning där man får höra instrumentet man spelar när någon annan spelar. För alla spelar ju olika och alla gillar olika, men det är så himla inspirerande att få ta del av andras känsla för musik. Violinisten 1 blev verkligen min räddning i en tråkig tid av pandemi och liknande, precis efter vi hade varit på den här musikalen. För det har verkligen gjort att jag känner att jag har ett syfte, att jag kan utvecklas och framför allt att fiol är ett helt fantastiskt instrument. Man kan verkligen beröra folk och det är så himla kul att göra det. För att spela ett instrument ska ju handla mer om att beröra människor än att lära sig för lärandets skull. Det kanske har olika syften hos olika människor, men Violinisten 1 och speciellt den nya upplagan gör detta på ett helt utomordentligt sätt. Det är kul att spela fiol men det är ännu roligare att göra det med Ulrik Lundströms Violinskola.