Min lillasyster ville göra något gott

Vår mormor lämnade oss efter en lång kamp mot cancern. Det var tufft men det kändes också bra att få låta henne äntligen få vila lite. Att få känna frid och att vi nära och kära också kan få slappna av lite. Även fast jag saknar henne varje dag så känner jag ändå en lycka, mest för att min lillasyster har gjort en så himla fin grej för att hedra mormor.

Hon var nämligen väldigt aktiv i en förening som jobbade för röda korset. Här hjälpte hon ständigt till med att baka, plocka skräp, köra möbler och andra saker och nu såhär i slutet med att bara vara där och närvara med sin positiva inställning till livet. Trots sjukdom och tragedier så har hon alltid ett leende på läpparna och man kan inte nog tacka henne för det man lärt sig av henne genom åren. Därför ville min lillasyster göra något för henne.

Sagt och gjort

Signe köpte därför hem billiga pärlor från Pärlgrossisten och började pärla. Det var just billiga pärlor från Pärlgrossisten som satte igång hela idén. Dem var nämligen så pass billiga att hon kunde pärla och bara göra detta för skojs skull, inte sälja något utan snarare dela ut och sprida glädje. Precis som mormor gjorde på sin tid. Hon pärlade på och både jag, min mamma, min moster och våra kusiner hjälpte till. Vi delade ut armbanden på olika tillställningar och ibland bara på stan. Idag vet många vilka Ann-Sofies änglar är och det är vi alla med armband som Signe pärlat. Jag är glad att Signe gjorde en så positiv grej av saknaden av mormor och att vi nu ännu mer kan känna att vi gör saker för henne – fortfarande. Tack Signe för att du är lika fantastisk som mormor <3