Scandinavian Reining Horse Association


Cookies används inte på denna sida.

Copyright©
Scandinavian Reining Horse Association 2002-2015.
All rights reserved.För att kunna läsa PDF-filer krävs Acrobat Reader.
Hämta hem den gratis genom att klicka på bilden.
 
Sire & Dam
Hur ansluter man en hingst ?

Du nominerar din hingst så här:

Du trycker ut ett kontrakt som heter Sire & Dam kontrakt från SRHAs hemsida under knappen information.

Läs igenom villkoren och ring gärna någon av de ansvariga innan du skickar in anmälan. Vi kommer att ta emot hingstar till programmet fram tom den 22 februari 2012. Denna datum är satt för att få hingstens namn med i annons i Lucky Rider, givetvis kan ni donera språng efter denna datum.

Som ansluten hingstägare har du ett ansvar att informera alla som vill betäcka med just din hingst att stoägaren kan köpa ditt språng till halva priset utav SRHA Sire & Dam program. Det är din skyldighet att oavsett antal sålda språng för din hingst ge SRHA förtur på sålt språng.

Som hingstägare har du flera val när det gäller det skänkta språnget, du kan antingen välja att köpa språnget själv dvs betäcka eget eller leasat sto för att själv kunna välja sto och sedan förfoga över den SRHA Sire & Dam Klass berättigade avkomman. Meddela oss så skickar vi en faktura där du har 10 dagar på dig att betala in halva den annonserad betäckningsavgiften samtidigt som du skickar in kontraktet, du har givetvis fortfarande samma rättigheter till annonsplats, hemsides reklam och SRHA Sire & Dam Klass berättigad avkomma redan 2010.

Eller så kan du välja att sälja språnget förbehållet till ett annat namngivet sto, dvs. du vet någon som vill betäcka med din hingst. Då namnger du det stoet i kontraktet och den stoägaren betalar in hälften av årets gällande betäckningsavgift till SRHA, när kontraktet har skickats in och fakturan är utskickad till språngköparen.

Eller så väljer du att hålla köpet helt öppet dvs. språnget läggs ut på SRHAs hemsida för försäljning till hugade stoägare någonstans i vårt avlånga land eller för den delen grannland. Det samma gäller där, när denna lyckliga stoägare bestämmer sig för att köpa språnget på din hingst, kontaktar man dig (hingstägaren) och SRHAs Sire & Dam ansvarige och bekräftar att man vill ha språnget. SRHA fyller då i uppgifterna om stoet och ägare på det tidigare inskickade kontraktet och skickar ut kopior till både hingst och stoägare. Sto ägaren betalar halva den annonserade betäckningsavgiften till SRHA när fakturan kommer.

Som hingstägare äger du rätten att nominera en avkomma efter din hingst att tävla redan i år. För att få igång programmet så fort som möjligt har vi beslutat att varje hingst som fått sitt språng sålt innan den 1 juli i år kan nominera en avkomma till årets SRHA Sire & Dam Klass. Avkomman måste givetvis vara efter nämnde hingst och vara 4- 5- eller 6 år gammal. Avkomman betalar själv sin anmälningsavgift men då den lägre kostnaden som är förbehållet berättigade avkommor.

Denna häst tävlar då för både sin och "pappas" räkning om bästa Sire & Dam avkomma 2009. Det kommer att koras två avkommor och givetvis två hingstar varje år. En i Open och en i Non Pro. Den x-tra nominerade avkomman för i år kan bara tävla den ena av klasserna dvs antingen Open eller Non Pro klassen i årets SRHA Sire & Dam Klass.

Reklam för din hingst

Hingstägare får fri reklam genom distribuerat SRHA material på olika häst shower, i Lucky Rider och på SRHAs egen hemsida. Dessutom äger hingstägaren rätten att få Sire & Dam Program priset, förutsatt att alla krav uppfyllts.

Listan på deltagande hingstar uppdateras dagligen på SRHAs hemsida. Sire & dam kontrakt säljs enligt devisen" först till kvarn...". Mycket viktigt är att du kontaktar Inger Larsson och hingstägaren för att konfirmera köpet.

Det åligger stoägaren att betala de övriga utlägg som kan komma ifråga för en betäckning. SRHA rekommenderar att stoägare också tar kontakt med hingstägare för att diskutera förutsättningarna för betäckning innan man köper språnget genom SRHAs Sire & Dam Program. (Vissa hingstar kan ha krav på ras på stoet eller att man endast betäcker naturligt eller via semin ex.)

De hingstägare som donerar ett språng till SRHAs Sire & Dam program 2010 är berättigade till att nominera en avkomma efter den donerande hingsten till 2010 års SRHA Sire & Dam Open eller Non Pro klass. Detta gäller förutsatt att språnget säljs genom programmet före den 1 juli 2010.Ett gyllene tillfälle för dig med ett sto du vill betäcka!

Här har du möjligheten att betäcka ditt sto med en av landets bästa hingstar till halva ordinarie betäckningsavgift, Kan de bli bättre, knappast.

Hur fungerar det ?

Jo du tittar antingen i Lucky Rider Magazine eller på SRHAs hemsida vilka hingstar som är anslutna, när du bestämt sig, kontaktar du först SRHA Sire & Dam ansvarig för att se om språnget finns kvar och är efter även hingstägaren för att se om det är möjligt att göra önskad betäckning. Om det visar sig att din önskan och hingstägarens önskan sammanfaller kontaktar du SRHA för att få kontrakt ifyllt att språnget är köpt till ditt sto. Du kommer därefter att få en kopia av kontraktet och en faktura från SRHA där du har 10 dagar på dig att betala in halva ordinarie språngavgift. Du och hingstägaren gör upp planerna för den betäckning som skall genomföras. Märk väl att du som stoägare står för alla kostnader vid och kring språnget, hingstägaren ger bara bort själva språnget men till en oöverträffad summa. Stoägaren ska visa kvitto på att språnget är betalt till SRHA INNAN betäckningen sker.

Den avkomma du nu förvaltar över har rätt att som 4, 5 och 6 åring tävla i SRHA Sire & Dam Klass om titeln bästa Sire & Dam avkomma med tillhörande pris och ära. (anmälningsavgift kan varierar år från år.)

Avkommornas rättigheter enligt Sire & Dam Programmet:

Bara de föl som är ett direkt resultat av det donerade språnget till Sir & Dam programmet är berättigad att starta i SRHA Sire & Dam Klass som 4-5 och 6 åring.

För att deltaga i SRHA Sire & Dam Klass måste följande kriterier och deadlines uppfyllas.

1. Köp av ett språng genom SRHA Sire & Dam Programmet.
2. Rapportera stoets namn/ Registreringsnummer till SRHA senast 1 juli kontraktsåret.
3. Efter det att fölet registrerats i rasföreningen, skicka en kopia på registreringsbeviset till SRHA Sire & Dam Programmet..
4. Året då fölet blir 4 år: kontakta SRHA Sire & Dam programmet för att få aktuell SRHA Sire & Dam Klass anmälningskostnad/bekräfta startberättigande före den 1 juli. Om du vill att din avkomma ska presenteras i annonsen inför tävlingen. Det går även bra att anmäla senare.

5. Under fölets femte och sjätte år kontakta Sire & Dam programmet för att få gällande SRHA Sire & Dam Klass anmälningskostnad/bekräfta startberättigande före den 1 juli.
Om du vill att din avkomma ska presenteras i annonsen inför tävlingen. Det går även bra att anmäla senare.

Startberättigande i SRHA Sire & Dam Klass följer det Sire & Dam anslutna fölet även om det säljs av stoägaren. Var snäll och kontakta Sire & Dam programmet för att kontrollera avkommans status.

Ansvariga och kontaktpersoner är:
Inger Larsson

Telefon hem: +46 (0)708 - 450 150

E-mail: bokhaga@simris.nu


Skicka alla papper till: Inger Larsson, N:Kverrestad 4, Hälldala Ranch SE-273 96 TOMELILLA, Sweden

 

 
Huvudsponsor
GuldPartners

Partners
 

Sire & Dam
Allmän info
Att ansluta en hingst
Språngförsäljning 2006-2009
Kontrakt
Vanliga frågor
SRHA språngförsäljning 2015
Anslutna hästar

Medlemsavgifter
Vuxen - 400 kr
Ungdom - 200 kr
Licenser
Vuxen - 0 kr
Ungdom - 0 kr
Häst - 500 kr

Ungdom tom. 18 år
Hästlicens är en engångskostnad.

BG : 5019-9934
 Vill du veta när sidan uppdateras?
Fyll i din E-post adress